2 Followers
6 Following
Magnolia

Magnolia

Egy sorozatfanatikus és könyvfaló moly beszámolói néhány apróságról, röviden :)

Roxie Rivera (al)világa

Az elmúlt napokban - pontosabban a nyolcadik regény után -, feltettem magamnak egy nagy kérdést: van kiút Roxie Rivera alvilágából?

Bárhonnan közelítettem meg, határozottan állíthatom, hogy számomra nincs. Immár száz százalékosan is Rivera fan lettem, mivel mérhetetlenül belegabalyodtam a szereplők életébe ebben a sorozatban. Itt a 'rosszfiú' megnevezést is szó szerintkell érteni, hiszen az orosz védelmezők akár ölnek is, ha a család valamely tagja veszélybe kerül, aztán jön Kostya és eltakarít, na de róla majd később beszélünk :)))

Mondhatni az idei márciusom Roxie Rivera hónap lett, ezért is szeretném ha többen megismernék a könyveit. Történeteivel többnyire az erotikus műfajt képviseli, de a krimi szál is erősen hangsúlyos mindegyikben, amitől izgalmas kis regények kerekednek ki belőle, egyben keményen megmutatva a világ egy kevésbé csodás oldalát. Régóta szemeztem már vele, de miután Klaudia is belekezdett, már én sem tudtam tovább ellenállni.

Nem írok egyenként a Her Russian Protector köteteiről (továbbiakban HRP), inkább csak bemutatom egy-egy mondatban a szereplőket, mintegy ajánlóként. Sokkötetes sorozatról van szó, ezért gyűjtöttem össze ebben a posztban az egészet, valamint ennek két spin-offját, és a hamarosan induló Her SEAL Protectort.

 

Her Russian Protector:

 

#1 Ivan - Ivan & Erin

#2 Dimitri - Dimitri & Benny

#3 Yuri - Yuri & Lena

#3,5 A Very Russian Christmas (9 történettel)

#4 Nikolai - Nikolai & Vivian

#5 Sergei - Sergei & Bianca

#5,5 Sergei #2 - 2014 április

#6 Nikolai #2 - 2014 május

#7 Kostya - 2014 június - Kostya & Holly

#8 Alexei - 2014 nyár/ősz - Alexei & Shay

#9 Danila - 2014 ősz - Danila & Macy

#10 Vasya - 2014 ősz - Vasya & Ty

...

 

read more »
Il mio Angelo Segreto - Federica Bosco
"Minél több tárgyat zúztam szét, annál jobban éreztem magam. Aztán végül kimerülten lerogytam a földre, és csillapíthatatlanul zokogni kezdtem – a nagyi emelt fel finoman, mintha én is egy törött váza volnék."

Bella Andre: The Sullivans #1-6

Bella Andre-nak hatalmas rajongótábora van külföldön, és amióta tavaly megismerkedtem a Sullivan családdal, én is tagja lettem. Nevezhetem akár a családmániám következő állomásának is, ezért aki tud, még most meneküljön!

Két részletben írok a sorozatokról, mert nagyon sok kötetes, és hol van még a vége...?

A Sullivanek még a régebbi olvasmányaim közzé tartoznak (legalábbis az eleje), kicsit át is kellett lapozgatnom a részeket. Mivel Ian Sullivan regénye most jelent meg, gondoltam megismertetem veletek :)

A sorozat első köteteiben a nyolc Sullivan testvért ismerjük meg San Francisco-ból, majd amolyan spin-off módon átugrunk Seattle-be is, ahol a család másik ága él. Aki szereti a családsorikat az ezt is kedvelni fogja, ami viszont ellene szólhat, hogy nem túl izgalmasak(!) csak szimplán egyszerű, romantikus történetek kicsit több erotikával.

Én anno még ingyen szereztem be őket, ezért is érdemes a külföldi oldalakat folyamatosan figyelni. Esélytelennek látom, hogy magyarul megjelenjenek (max. egy Mira kiadásban tudnám elképzelni itthon, de ők annyira nem ontják magukból a könyveket, mint a kinti vállalat), mint ma kiderült megvette az Ulpius Kiadó a jogokat, ebből is látszik, hogy nem látok a jövőbe. Őszintén drukkolok, hogy a jövőbeli (angolul vagy németül nem tudó) rajongók hozzájussanak egyszer mindegyik részhez. 

A számok tekintetében Bella Andre sincs a topon (mostanában minden könyvemben találok valami elírást), de ez csak egy apróbb hiba, és a sok karakterre való tekintettel szerintem még simán belefér. Könnyű nyelvezete van, többségük még élvezhető is, de senki ne várjon nagy csodákat. A jó karakterek azonban itt is elviszik simán a hátukon a sorozatot.

A könyvekkel kapcsolatos érdekesség, hogy mindegyik könyvcím egy-egy népszerű dal is egyben, valamint voltak hírek egy esetleges tv-sorozatról, de annak még mindig semmi nyoma. Amikor elkezdtem ezt a posztot írni, még nem tudtam, hogy megjelennek magyarul, mert nekem nagyon 'harlequinesek'. Ezért kezdtem el csak röviden, kissé spoileresen mesélni róluk.

 

1. The Look of Love, 2011

 

A sikeres fotós Chase Sullivan anyja hetvenedik születésnapi partijára tart hazafelé a Napa Valley borvidékre. A szakadó esőben rátalál az út mentén gyalogló Chloe Petersonra, aki egy balesetben árokba borult kocsijával. Akétségbeesett és elázott nő bizalmatlan a férfival szemben, de a veszélyes körülmények miatt mégis beszáll Chase kocsijába. A férfi a motel helyett magával viszi Chloe-t, akinek titokzatos viselkedése bár gyanút ébreszt a férfiban, de nem riassza el. A nő a múltja elől menekül, mivel az ex-férje nem hagyja békében. Chase négy napos divatfotózást tervez legidősebb bátyja Marcus pincészetében, ezért a lány is ott tölti a napjait a vendégházban a férfival együtt, majd segít nekik a fotózáson. Chase amolyan 'szerelem első látásra' transzba esik, viszont a lány a szexen kívül más nagyon nem akar. A férfi pedig győzködi :))) Semmi extra, de tényleg! Olyan Tiffany típusú regény dupla mennyiségű erotikus jelenettel. Viszont a karakterek érdekesnek ígérkeznek, Marcus és Smith főleg (BBF lesznek érzem) valamint az ikrek miatt még folytatni fogom. Chloe nem akar semmi komoly kapcsolatot, de Chase megannyi nő után hirtelen komoly kapcsolatot akar??? Hűha, hát sok boldogságot nekik.

 

read more »
nikolai  - Roxie Rivera
""I noticed the way Sergei, Kostya and the others didn't follow us inside. Tonight, at least, it seemed Nikolai had regained the privacy of his home.""

H.M. Ward: The Secret Life of Trystan Scott

The Secret Life of Trystan Scott: The Complete Collection Volumes 1-5 - H.M. Ward

Borítószerelem volt méghozzá első látásra :) Kinek ismerős? Mégis váratott a sorára, és csak akkor döntöttem a könyv elolvasása mellett, amikor januárban a The Arragement regénysorozat 12. részében találkoztam Trystan Scottal. Míg a Ferro testvérek sorozatai az erotikus-romantikus műfajt képviselik, addig a Trystan Scott titokzatos élete YA, azaz ifjúsági romantikus.

Nagyon megkedvelem Ward stílusát, és amíg a Sean Ferro & Avery páros a történetük különcségével fogott meg, addig ez sorozat a két sebezhető fiatal szerelmével nyűgözött le. Tipikus amerikai High School történetnek tűnt az elején, de a idén már new adult műfajba fordul a történet. Szerencsére én mindkettőnek hatalmas rajongója vagyok.

Az elmúlt két évben öt rövid novella jelent meg (Collide, Backdraft, Riptid, Shattered, Revealed), amik kiadásra kerültek február közepén egyben. Naná, hogy KELL kategória lett rögtön, még úgy is, hogy összegyűjtögettem őket tavaly egyenként. Ezek amolyan előzményrészek az idén megjelenő nagyregény előtt, ami a Broken Promises címet kapta.

“Most girls want the right guy. They aren't looking for a one-time thing.”

Trystan utolsó éves a suliban, és nagyon szerelmes Mari Jenningsbe. A színjátszóköri próbákon a lány segít neki a szerepet betanulni, így nagyon közel kerülnek egymáshoz, mégis a fiú egyszerűen képtelen bevallani a lánynak az érzéseit. Amikor Mari véletlenül meghallja, hogy a fiú szerelmes egy lányba nem hisz neki. Folyamatosan győzködi, hogy vallja meg érzelmeit a lánynak, amire Trystan képtelen, mert nem akarja elveszíteni őt egy esetleges elutasítás kapcsán. Ezért inkább ír neki egy dalt, ami hatalmas siker lesz a Youtube-on és a suliban is, de továbbra sem tudja senki sem, hogy ki is az a titokzatos Day Jones.

A fiú nem akar hírnevet, mivel az élete így is egy katasztrófa, ezért máshogy próbálja meggyőzni a lányt, hogy nem az a nagyképű srác akinek gondolja.

A regény nem nélkülözi a drámát, mivel mindkét fiatal nehéz helyzetben van: Trystant az apja bántalmazza, ezzel szemben bár Marit nem verik otthon, de bárhogy próbál megfelelni a szüleinek, lelkileg folyamatosan szenved. Trystan a folyamatos összetűzései miatt az érettségi után legszívesebben menekülne a városból, mégis miután összejönnek a fiatalabb Mari miatt maradni akar. Ám a lánynak is megvannak a maga tervei a jövőre nézve, amik nagyban megváltoztatnak mindent.

read more »

Kaylee Ryan: Anywhere with You + More with You

Az Anywhere with You című new adult regényt még tavaly pakoltam fel a várólistás polcomra, viszont a végső löketet az elmúlt hetekben megjelent második kötet: a More with You adta meg. Utazás közben pont jó volt olvasgatni Kaylee Ryan debütáló köteteit, és mivel elég könnyed olvasmányok, szerencsére gyorsan is ment a történet gördülékenysége miatt.

Kaylee Ryan With You sorozata ez idáig két részből áll. Hírmorzsákat a folytatásról egyenlőre még nem találtam, azonban vannak további ígéretes karakterek a történetekben, mivel az amerikai foci, a szerelem és egyetem a központi téma. A fejezetek nagyon rövid részekre vannak bontva, mindkét főszereplő szempontjából megismerjük az adott jeleneteket, történéseket. Nekem az elején ez elég furcsa volt, de ahogy haladtam kezdtem hozzászokni. Bonyodalommentes az elejétől a végéig, ami miatt sajnos egy idő után könnyen elfeledhetővé válhat a történet.

He turns to look at me as if to tell me that if I hurt her, I am a dead man. I simply nod my head. I understand.

Az első részben rögtön megismerjük mindkét kötet főszereplőit: a nagy négyest. Nem igazán tudom a két párt különválasztani, ezért is írom a kettőt ömlesztve :)

Allison Shay Hagan (Ash, Allie) tízévesen egy tragikus autóbalesetben vesztette el a szüleit. Azóta a nagymamája nevelte őt, ám most a nagyi szeretné ha unokája végre élné a normális tizenévesek életét és főiskolára menne. A lány így a közeli észak-karolinai egyetemre (továbbiakban UNC) jelentkezik, ahová legjobb barátja is jár. A szomszéd fiúval a szülei temetése óta jóban-rosszban egymás mellett álltak, és évek múltán is testvéri érzések vannak köztük. Ace szülei a lányukként szeretik Allisont, és ők vigyáznak a nagymamájára, amikor a lány megkezdi tanulmányait a közeli egyetemen. Az UNCn Hailey MacColy lesz a szobatársa, akivel már előtte is összefutottak párszor a nyáron, és nagyon jó barátokká váltak. Liam MacCoy Hailey bátyja. Az UNC campusán lakik legjobb barátjával Dash-el. Liam és barátai az egyetemi csapat nagyágyúi, a srác pedig a csapat irányítója. Legnagyobb álma, hogy bekerüljön az NFL-be, ez az elsődleges az életében, ezért sem vágyik állandó barátnőre. Mégis, mikor segít csapattársával beköltöztetni húga szobatársát, féltékenységet érez Blitzen túl barátságos viselkedése miatt. A srácoknak ez az utolsó éve a főiskolán, és bár életük a futball körül zajlik, Liam nem tudja kiverni a fejemből Allisont, amiről beszámol barátjának is.

Van egy kis kavarodás az elején, míg kiderül hogy a MacCoy testvérek Dashje egyben Allie Ace-je is egyben :) Aiden Cole Emerson (Ace, Dash) futójátékos a csapatban, Liam legjobb barátja és lakótársa. Allie olyan számára, mintha a húga lenne, Liam pedig nehezen palástolja féltékenységét a kapcsolatuk miatt.

Szerelem első látásra a két fiatal között, akik hosszas huzavona után végül megpróbálják együtt, és kialakulnak a mindennapjaik. A lányok pedig lassan odaköltöznek hozzájuk.

Mivel a lánynak Ace az egyetlen barátja, így számomra kicsit hihetetlennek tűnt az egész szituáció az elején. Érthetetlen, hogy a fenébe nem tudtak egymásról a szereplők, ha már ennyire jóban vannak a karakterek? Erre nem találtam magyarázatot.

A folyamatos 'sweetheart', meg 'beautiful' engem baromira zavart Liam részéről, hiszen annyi beceneve volt már a szereplőknek, lett volna miből választani... ám lehet csak engem zavarnak az ilyen édes kis jelzők. Ebben a részben Hales még kicsit háttérbe szorul, de az leesik az olvasónak (a második rész tartalma nélkül is), hogy totál bele van zúgva Aidenbe, és alakulgat ott valami.

read more »

Jay Crownover: Rome

Rome  - Jay Crownover

Rome és a nagy szerelem... Nem nevetni, de én már az első részben "beleestem" a nagytesóba, mint vak a gödörbe :))) naná, hogy bekerült a BBF csapatba. Úgyhogy talán ezért is imádtam Rome és Core történetét a hibáival együtt. Kissé megijedtem a második részt befejezve, de nincs minden veszve!

A nyugodt Rome Archer és a pimasz Cora Lewis szerintem tökéletes párosítás. Miután Rome tíz év után családja legnagyobb örömére leszerelt, próbál visszailleszkedni a hétköznapi életbe, de nagyon nehezen megy neki. Az emlékek, a rossz álmok mind ijesztő hatással vannak rá, de Cora visszahozza őt a jelentbe, akár egy kis házi pszichológus :)

A tündéri Cora a testékszerek királynője, aki olyan mint egy forgószél Rome életében. A lány egy nagy csalódás után - és barátai boldogságát látva,- a tökéletes pasit keresi, azonban ez a makacs és kissé merev fiú lesz a végzete. Kicsit más, mint az előző könyvek, mivel két igen érdekes, de teljesen más karakter élete fonódik össze. Akár a tűz és a víz. Csak úgy faltam az oldalakat, és az előző résszel ellentétben ezzel elég gyorsan haladtam.

“Love doesn’t always have to be spoken out loud.”

A pár nem várt ajándéka nagyon meglepő volt, arra igazán nem számítottam! :))) De plusz egy ok, amiért szörnyen várom már a folytatást. A kórházi jelenetek pedig nagyban dobtak véleményem szerint a regényen. Az Archer fiúk próbáltak megbékélni a múlt titkaival, és ennek segítésében Corának is sok szerepe volt. Nagyon sok kedvenc jelenetem volt, ezért sem tudtam eldönteni négy vagy öt csillagot adjak neki a Goodreads-en, de diadalmaskodott a páros felettem. A Rule közelébe nem ért, de százszor jobban tetszett, mint Jet és Ayd története. Imádtam őket együtt.

A folytatás is ígéretesnek tűnik, hiszen már most elkezdődött Nash része a végén. Nash és Saint jó páros lesz, és van valami a múltban, ami nagyot robban a végén. Hol vagy már április? Valamint ősszel jön még Rowdy könyve! Panaszunk nem lehet, mert el leszünk kényeztetve :))) Jövőre pedig Asa, akivel egyszerűen nem tudtok mit kezdeni. Talán tavasszal megbarátkozom vele, pikk-pakk elrepülnek a hónapok ugye?

Kíváncsian várom majd mindkét regénnyel kapcsolatosan a véleményeket, remélem még idén kiadja őket az Ulpius Kiadó!

Jay Crownover: Jet

Annyira, de annyira szerettem volna szeretni, de nem ment :( Olyan magasra tette a lécet a Rule kapcsán Jay Crownover, amit Jet és Ayden nálam nem tudott átugrani. Úgy látszik, néha már az sem elég, hogy adott karaktereket igazán kedvek. A Rule-t imádtam, de Jet könyvével egyszerűen sehogy sem jutottam dűlőre.

Jet Keller és Ayden Cross már a kezdetektől vonzódnak egymáshoz, ám miután a srác visszautasította egy alkalommal a lányt, egy évig szinte csak kerülgetik egymást. A közös fedél sem könnyíti meg a helyzetüket, Jet szinte minden nap más lányt dönt meg, Ayd pedig egy olyan csoporttársa mellett köt ki, akit a baráti társaság nem tud befogadni. Valentin napon viszont fordul a kocka, és a barátság mellé belépnek az extrák is. Hosszú folyamat köztük, amíg megtanulnak bízni egymásban, de leginkább Ayd határozatlansága bosszantott fel.

“I think we’re both actually pretty screwed up, but together we just work and we make each other better.”

Jet tehetséges művészlélek, mégsem hagyja el Denvert hogy közismert sztár legyen. Inkább meghúzódik a háttérben, dalszerzőként, producerként és a zenekar énekeseként megelégszik mindennapjaival. Ayd eltemeti múltját, és egy jobb élet reményében a tanulmányait tartja szem előtt, valamint az első részben megismert sportbárban dolgozik. Mindkettőjüknek megvan a saját problémája: Jet-nek a szüleivel, Ayd-nek a testvérével és a múltjával

Vártam, hogy Ayd kicsit vagányabb legyen. Annyira elnyomta a régi énjét, ami szerintem ártott a történetnek. Jet-et pedig szerettem volna jól fejen ütni, hogy ilyen sokáig várt. Vagy inkább az írónőt, hogy ilyen sokáig szenvedtette őket!? Egyik lehetőség sem örömteli számomra :( A lényeg a lényeg, hogy a második felében már volt olyan rész is, ami nem kötött le, így csak átfutottam. Érezni a szikrát a szereplők közt ez kétségtelen, de ez nagyon kevés egy könyvben, pláne az első részhez viszonyítva! Jajj :( remélem Rome története jobb lesz, mert kardomba dőlök ha süllyedni kezd a sorozat. Tudom, ez csak nézőpont kérdése, biztos lesz aki imádni fogja... nos, nekem nem ment.

Dana Bate: Iránytű a szerelemhez és titkos lakáséttermekhez

The Girls' Guide to Love and Supper Clubs - Dana Bate

A huszonhat éves Hannah Sugarman szinte mindent megkapott az élettől, amire egy maga korabeli nő vágyhat. Remek állást, jóképű, nagymenő pasit és egy igazán csilivili lakosztályt Washington D. C. egyik legjobb negyedében. Csupán egy a bökkenő: Hannah a pokolba kívánja az egészet. A tudományos konferenciák és a fényűző partik helyett a sütik és sültek világában érzi igazán otthon magát, munkaidőben is recepteket körmöl, titkos lakáséttermet nyit főbérlője tudta nélkül, és a mintaszerű hercegnőt úgy dobja le magáról, akár a felesleges kilókat… hogy a szerelem és a káosz új ízeket vigyen az életébe ­– és mindazokéba, akik megkóstolják a főztjét.

Az Iránytű a szerelemhez és titkos lakáséttermekhez igazi ínycsiklandó sikerkönyv egy olyan „szomszédlány” főhőssel, aki gyakran hülyét csinál magából a partikon, de pontosan tudja, mitől jó egy répatorta. És bár az álmai néha cukormázosak, azt már megtanulta, hogy az élet legfontosabb hozzávalója: higgy magadban.

... amit Prescotték becsültek bennem, az a lehetséges karrierem (ami engem hidegen hagy) és a tudományos örökség (amivel semmit nem akarok kezdeni).

A történet Hannah Sugarman karrierjét, és szerelmi életét követi nyomon, hiszen mindenki életében vannak olyan pillanatok, amikor fontos döntéseket kell meghoznia. Hannah kutatási asszisztensként dolgozik. Mindenki nyomást gyakorol rá valamiért, elvárják tőle, hogy letegye szakvizsgáját, ösztöndíjjal továbbképezze magát, de neki más tervei vannak, amit sem szülei, sem pedig a barátja nem vesz komolyan. Inkább alapítana egy saját catering céget, minthogy professzor legyen a szüleit követve.

Hannah alapjában véve egy vidám lány, sok vicces gondolattal áldotta meg őt a szerző, ezért elég szórakoztató a története. Van pár hibája: például nehezen megy neki a titoktartás, és sok kínos szituációba keveredik. Így esik, hogy a barátja szüleinél töltött családi vacsora végül katasztrófát eredményez, majd rádöbben, hogy mennyire nem egy úton haladnak ők ketten.

read more »

Abigail Gibbs: Vacsora egy vámpírral

Dinner With a Vampire - Abigail Gibbs

Egyetlen pillanat örökre megváltoztathat egy életet...

Egy véletlen találkozás a sötét utcán olyan világba sodorja Violet Lee-t, amelyről még csak nem is álmodott soha – egy időtlen, kifinomultan elegáns és mérhetetlenül gazdag világba, ahol szépséges paloták állnak, melyekben fényűző mulatságokat rendeznek, s ahol egy baráti társaság kizárólag az élvezeteknek hódol. Egy olyan helyre, ahonnan nincs menekvés, bármily elszántan próbálkozik is vele Violet. Ám e világ minden kincse sem leplezheti a csillogó felszín alatt megbúvó sötétséget, amelyet a karizmatikus és életveszélyes Kaspar Varn testesít meg. Violet és Kaspar megadják magukat egy olyan szenvedélynek, amely egymástól távol eső világaik felett ível át – csakhogy ennek a szenvedélynek megvan a maga ára...

Beteg virág vagyok:
Láthatatlan féreg
Éji vihar szárnyán
Egy szirmomra tévedt;
Ágyat vetett bennem,
Szép kármin ölemben,
S most sötét szerelme
Titkon megöl engem.
(William Blake: A beteg rózsa, Képes Géza fordítása)

Az idei év legérzékibb olvasmánya...!? Ez sajnos csak reklámfogás, de annak viszont piszok jó! XD

Még itt a poszt elején leszögezném, hogy véleményem szerint a magyar borító borzasztóan csúnya! Próbálom is elfelejteni amilyen gyorsan csak lehet, nehogy a későbbiekben még rémálmaim legyenek tőle, részben ezért sem használtam fel ebben a bejegyzésben. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy tavaly nem akadt meg rajta a szemem, amit nagyon sajnálok :( Ha a GABO Kiadó csak most az egyszer megvette volna az eredeti borítót, nagyobb lenne a nyeresége ebben száz százalékig biztos vagyok, de hát késő bánat.

– Mit gondolsz, hány éves vagyok? – érdeklődött Kaspar.
Nem tűnt ugyan ideillő kérdésnek, de nem akartam felbőszíteni, úgyhogy válaszoltam.
– Úgy tizenkilenc?
Egymásra néztek, és vigyorogni kezdtek.

read more »
Source: http://harpervoyagerbooks.com/tag/abigail-gibbs

J.D. Robb: Halálos káprázat

Delusion in Death (In Death, #35) - J.D. Robb

Tavaly kicsit elkalandoztam más műfajok világában, ezért magasan megnőtt a várólistás könyveim száma. Részben emiatt is vagyok ekkora lemaradásban a sorozatot illetően, azonban most végre eljött a mi időnk! Ami azért is jó, mivel 2013-ban két J.D. Robb regény is megjelent magyarul, így most dupla az öröm.

Tudom, hogy a 35-ös szám riasztó elsőre, de nem az! Ha valaki belefog a Halálos sorozatba, olyan gyorsan elfogynak majd a kötetek, hogy utána könyörögni fog egy újabb részért.

 

Számomra a J.D. Robb könyvek egy teljesen más világot jelentenek. Sokkal többet, mint a mostani szórakoztató irodalom kötetei, ezért sem merek belegondolni a Mi lesz ha egyszer csak...? kérdésbe. Valószínűleg szükségem lesz egy Dr. Mirás terápiára... viccet félretéve, mindig van valami új a történetekben, ami miatt nem lehet megunni. Eddig még egyszer sem csalódom benne, ezért is rajongok többezred magammal együtt ennyire a sorozatért. Első olvasmánynak biztos nem ezt a részt ajánlanám, mivel számomra sokkoló és brutális volt. Bizony, hirtelen ez a két szó jutott eszembe a Halálos káprázat elejéről.

 

2060 őszén járunk, amikor egy délutáni órán a On the Rocks nevezetű bárban az átlagemberek egy csoportja szinte vadállattá, majd egymás áldozatává válik. Kegyetlen kezdett volt a többi részhez képest - na jó, ez így nem teljesen igaz, hiszen krimiről beszélünk -, de a nagy számok miatt én nehezebben emésztettem meg az eseményeket. Ledöbbentett.

Rögtön az elején több mint nyolcvan áldozatot kaptunk, megannyi szállal együttvéve, ezért a nyomozók sem unatkoztak. Ennyi áldozattal azért nem szokott Robb játszani a regényekben, de Eve Dallas hadnagy most is remekül megoldotta a csapattal együtt az ügyet. Az osztályon mindenki megkapta a saját kisebb-nagyobb feladatát, aminek azért is örültem nagyon, mert volt akit végre jobban megismerhettünk.

Eve és Roarke karakterébe ha tudnék sem kötnék bele, ők a tökéletes tökéletlenség. Eve-nek továbbra is ott vannak rémálmai, a dallasi utazás miatt most még inkább (Halálos utazás #33), de fokozatosan gyógyulgat Mira és Roarke segítségével. Talán lassan elérünk ahhoz a pillanathoz, amikor már nem fog ekkora szerephez jutni a regényekben a múltja, hiszen az a bizonyos családi szál is le lett zárva. Roarke dühös volt, ó, de még milyen dühös! :))) Imádom ezt a pasast!!! Amikor szóba került a Nemzetbiztonság, már előre vártam a jelenetet mikor megtudja, hogy ők is részt vesznek a nyomozásban. Kíváncsian lestem a reagálását, de nem volt bunyó, hiszen egy ügynöknő tűnt fel a színen. Újfent szóba került az osztályon a csokitolvaj kiléte is, remélem sosem derül ki ;)

 

read more »

Katie McGarry: Crash into You

Crash into You - Katie McGarry

I like who I am with you, and I don’t want to go back to who I was before.

 

Nem hittem volna, hogy Noah és Echo történetét felül tudja múlni majd Katie McGarry akármelyik további regényével is, de igen, megcsinálta! Még mindig a hatása alatt vagyok... Isaiah eddig is nagy kedvencem volt Noah mellett, de most csak erre futja: I Isaiah. Még nagyon sokszor újraolvasós lesz :)

I am a huge Katie McGarry fan!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden könyvmolynak :)

On the Edge - Pamela Britton
"My daddy is the best man on earth, and if you’re too afraid to love him then forget it. You don’t deserve him."
"Lloyd Fellows’ small fists beat into the dirty face of the older boy, bloodying the mouth that had taunted him."
"If I see Cupid anywhere in the vicinity, I'm ripping his chubby little arms off."

(Vanda, Forbidden Nights with a Vampire)