2 Followers
6 Following
Magnolia

Magnolia

Egy sorozatfanatikus és könyvfaló moly beszámolói néhány apróságról, röviden :)

SPOILER ALERT!

Ginger Scott: Blindness

Blindness - Ginger Scott

A Blindness egy olyan történet, amivel először nem igazán jutottam dűlőre... a borító egyből megkapott, azonban van egy téma, amit mindig kerülök ha tehetem, és az nem más, mint a szerelmi háromszög (pláne ha testvérek érintettek benne). Mivel nem tudtam mit kapok, hiszen a fülszöveg nem nagyon árulkodott erről, így nem csoda, hogy mikor már kezdtem belemélyedni a könyvbe - szerelmi háromszög ide vagy oda -, egyszerűen nem tudtam letenni.

Charliet hétévesen magára hagyta az anyja, majd onnantól kezdve az addig számára ismeretlen apja nevelte fel. Kapcsolatukat éveken át a távolságtartás jellemezte, mígnem egyszer a tinédzser Charlie olyan helyzetbe került, aminek következtében végre igazi apa-lánya kapcsolat alakult ki köztük. Egy tragédia azonban alapjában megrengeti a lány világát, és egyetlen rokonát is hátrahagyja. Charlie az egyetemen összefut Codyval, aki segít neki felzárkózni, miközben a lány odaköltözik barátjához és annak családjához.

Cody amolyan fekete bárány. A fiú súlyosan megsérült egy motocross versenyen, ezért az egyetem mellett apja műhelyének megmentésén dolgozik. Cody az a karakter, akibe akaratlanul is beleszeret kicsit az olvasó a lapokat falva. Súlyosan megsérült, elég nehezen rázódik vissza az életbe, viszont mikor megismeri a lányt, egyre gyakrabban kezd járni rehabilitációra.

Mivel Travis (Charlie barátja) távol van, a sok együtt töltött idő miatt egyre erősebbé válik kettejük között a vonzalom. Ezt mindketten tudomásul is veszik, és hiába próbálnak távolságot tartani, nem megy nekik. Érezhetően jót tettek egymás lelkének a szereplők. Az egyik felem nagyon is megértette Charlie viselkedését, okait, hogy miért nem tudott elszakadni a biztonságot nyújtó Travis mellől (bár csak a múltat megismerve), a másik felem viszont totál kiakadt, hogy még neki állt feljebb, amikor Cody továbblépett és mással kezdett találkozgatni. Szó mi szó, én velük együtt szenvedtem végig ezt a könyvet :) ahogy ott álltak egymás mellett, de mégis olyannyira távol ebben a kapcsolatban. Azoknak ajánlom, akik jól viselik a drámai helyzeteket.

A nagy leleplezést egész különös módon oldotta meg a írónő, erre bevallom nem számítottam, mert kapott egy csavart a történet, és továbbszőtte egy másik drámai vonalon a fejleményeket. Ezzel nagyon meglepett, ezért a négy csillag. A srácok szülei pedig épp eleget szerepetek benne, nem is kellett belőlük több. Tipikus utálni való karakterek... Most megyek, és előszedem végre a Királyomat :)